Lopende projecten

Waterput project1

Malaria in Gambia malaria

Steun ons AUB Voor 5 euro kan je al een muskietennet sponsoren.

In Afrika komt het meeste MALARIA voor. Als gevolg van armoede en onvoldoende middelen voor de bestrijding van die rot MUG. Iedere dag sterven er veel mensen en kinderen. Daarom willen we daar iets aan gaan doen met UW hulp en steun willen we geimpregneerde

Malarianetten gaan verspreiden.Door ze daar te verspreiden kunnen we de malaria terug dringen.We willen actie voeren hier voor en geld inzamelen voor aanschaf van de netten en die in gambia

Laten maken zodat de mensen weer wat verdienen. De kosten per geimpregneerde malarianet zijn 5,00 euro.

Klik hier en meld U aan voor deelnamen.

Afgeronde projecten

Schoolproject in Basse
01-03-15project1

Nadat ons waterproject voltooid was, zijn we gestart met geld in te zamelen voor ons schoolproject. Dit is voor een schooltje in Basse, diep in het binnenland, waar de kleine kinderen geen schooltje hebben. Er is gevraagd om een financiële bijdrage ,zodat ze een schooltje van 3 lokalen voor de kleintjes kunnen bouwen.

Daar zijn we aan gaan werken . We hebben geld verzameld door op braderieën en Kerstmarkten te staan met onze Afrikaanse producten. Maar door een mooie gift van Homico hebben we ons bedrag bij elkaar.

Ze zijn nu begonnen met de start van het bouwen.

We zijn onze sponsors erg dankbaar voor hun gift, en zullen u op de hoogte houden van hun vorderingen.

Opening schooltje De Theo Broos Memorial Nursery schoolproject1Klik op de foto's om naar het album te gaan

Op maandag 18 november 2014 was de opening van de school in Basse in Gambia, die wij laten bouwen hebben.
Wij werden onder begeleiding van 3 toeterende motoren begeleid tot aan het begin van Basse. Daar stond de muziek van de scouting al op ons te wachten. Er waren heel veel mensen daarbij, die al stonden te dansen op de muziek.Er was ook een man, genaamd een Kankuran man, dat is een man die getooid is met gedroogde takken, waarmee heel zijn gezicht bedekt is, en allemaal takken rondom zijn lichaam. Die was constant aan het dansen. Zo werden we naar het schooltje begeleid. Daar aangekomen waren er al heel veel mensen aanwezig, en veel hoge Pieten. Er waren heel veel sprekers, waaronder de gouveneur en de district chief. Door alle sprekers werden wij bedankt voor wat wij voor hun gedaan hebben. Namens de stichting heeft Tonny een woordje gesproken en de bevolking bedankt voor het werk wat zij gedaan hadden. Van de moeders van de schoolkinderen kregen wij een vriendschapjack aangeboden, die ze voor ons gemaakt hadden, wat een hele eer is. Voor de kinderen hadden wij presentjes meegenomen, namelijk een schooletui met inhoud, schriften en een drinkbeker. Van het sponsorgeld van de school de Blokwei uit Roosendaal, die voor ons een sponsorloop en feestmarkt gehouden hadden, hebben wij uniformen en schoolmateriaal gegeven. De opening werd verricht door de district chief die samen met de gouveneur het lint door knipte. Daarna hebben we nog met de kinderen gedanst. Het was voor ons geweldig om te zien hoe blij dat we hun gemaakt hebben door een schooltje te laten bouwen, dit is mede door Homico gebeurd, daar wij van hun een mooie gift mochten ontvangen, daarvoor nog onze dank.

WATERPROJECT IN SANKANDI IN GAMBIA
14-04-12

water2Zoals in ons vorige bericht stond hadden we het geld voor ons waterproject in Sankandi bij elkaar, dankzij een goede sponsor in Belgie.
Eind januarie 2012 zijn ze met de werkzaamheden begonnen. Een hele klus, want ze moesten heel diep zijn voordat ze water hadden. Dieper dan ze gedacht hadden. Ze zijn tot 42 meter diep gegaan. Omdat wij in maart in Gambia waren, zijn wij op 2 maart naar Sankandi in het binnenland gereden, om naar de werkzaamheden te gaan kijken. In de namiddag werden de watertanks al geplaatst. Op 5 maart nog eens gaan kijken. Ze waren toen al de zonnenpanelen aan het aansluiten en 's middags waren de drie tappunten aangesloten en werd er proef gedraaid. Op de zaterdag daarop volgend was de officiele opening. Dat ging er heel feestelijk aan toe. We werden voor aan het dorp feestelijk verwelkomd. Heel het dorp was aanwezig, met muziek en dans. Er waren twee kanturang mensen bij, dat zijn gemaskerde mensen met aan hun lichaam allemaal bladeren. Zij dansen heel de tijd.Zo in optocht naar de plek waar de watervoorziening geplaatst was. Alles was netjes schoongemaakt, heel de plaats er om heen, er stond geen vuiltje meer.Vanwege de zon en omdat het in het binnenland nog warmer is, ongeveer 40 gr.was er een afdak voor ons gecreerd waar we onder konden zitten.Er waren verschillende sprekers, die spraken in het Engels of het Madinka.
Dit werd dan in een van die talen vertaald. Nadat dit allemaal gebeurd was, hebben Miep en Marc het lint doorgeknipt. De bevolking kreeg per gezin een jerrycan aangeboden, geschonken door een echtpaar uit Oud Gastel, waardoor ze allemaal om de beurt die konden gaan vullen.Daarna kregen we nog een maaltijd aangeboden en hebben wij nog kleding aan de bevolking uitgedeeld. Ook hebben we een achttal voetbal teams voorzien van voetbal kleding.De mannen die de sleuven gegraven hadden kregen een fiets aangeboden, want dat is daar geen overbodige luxe bij die afstanden die ze moeten afleggen.Na hartelijk bedankt te zijn keerden wij 's avonds moe maar heel voldaan weer terug naar ons eigen home.Weer een mooi project afgesloten.

Alagieproject1

Aladgie's Hart operatie heeft er wel ingehakt. Jongentje moest naar ISRAEL daar is hij geholpen.Je stuurd een jongentje van 7 jaar niet alleen dus ook een ticket voor de moeder.
Je kan kijken op www.saveachildsheart.com

Daar worden veel kinderen geholpen uit diverse landen. Maar het jongentje kan weer naar school en fietst en voetbalt weer. Onze missie is geslaagd.

Schoolbordenproject2

Zo hebben we ook de schoolmeubeltjes van de school in Oud Gastel naar een kleuterschool gebracht daar zaten de kinderen op de grond. De grote schoolmeubels zijn helemaal naar basse gegaan. En de schoolborden zijn naar de Juna school gegaan. En daar moesten nog 5 klasse een betonnen vloer hebben. Daar heeft de stichting ook 750.00 donatie gegeven.

Voetballenproject3

Ook de voetbal in Brending is voorzien van kleding-voetbalschoenen. Voetbaltassen-Ballen-trainingspakken-doelnetten-Bekers. In gambia is niets anders als voetbal en op bekers zijn ze dol op. Ook organiseren we wel eens een toernooi. We zijn daar 4 jaar geleden de mysterieuse gast geweest. Toen moesten wij het scorebord onthullen.

We hebben 3 teams aan huis f.c broos—f.c.rotjong—f.c.boefjes. Ieder weekend mogen zaterdag en zondag zwemmen. Verschillende jongens kunnen nu ook zwemmen.

Naaiattelierproject3

In het dorp bij ons een naaiatelier opgestart daar werken nu 3 jongens. Het loopt lekker en de jongens zijn van straat af. We hebben ze ook stalen van gordijnen gegeven. Daar zijn ze nu bloezen van aan het maken. De jongens zijn van straat en ze verdienen een centje bij. Vanuit Nederland hebben we in de container een tweedehandse, Lockmachine in zitten dan kunnen ze het beter afwerken.

Schoolmeubelenproject3

UpperBasic school waar meer als 1000 kinderen opzitten. Hebben we mee geholpen om de school te renoveren. Computer klas aangelegd met een generator want stroom was er toen nog niet. Basketbalveld Boorhol voor water want een school, Zonder water kan in ons beleving niet. We hebben er ook naaimachine's gebracht nu krijgen ze er les in. Lappen stof breiwol naalden en haaknaalden. En zoals bij de andere scholen pennen-schriften voetballen enz enz enz. De mannen die de school aan het verbouwen waren. Ook allemaal werkschoen met stalen neuzen. Tuintjes voor groenten te telen aangelegd. Dan kunnen ze met de kookles die ze buiten deden groeten gebruiken. Na een paar jaar hebben we er een keuken aan laten zetten. Toilet gebouwd samen met een andere stichting. Verschillende keren cement en zakken met rijst gehad.

ASB ziekenhuisproject3

A.S.B. ziekenhuis in serakunda waar ieder jaar 4 of 5 artsen graties komen opereren. Waar ze vanaf 'smorgens vroeg tot in de late uurtjes Kinderen en volwassen mensen graties opereren. Aan Hazelipjes en opengehemelte absessen brandwonden en nog meer van die gevallentjes. Maar de kosten lopen zo hoog op dat het misschien op een laag pitje komt te staan. Daarom hebben we daar ook een actie op gezet en 2000 euro opgehaald.

Klik hier voor de brief waarin de stichting wordt bedankt voor haar bijdrage.