Nyatouta
Published on

Uitbreiding school Basse

tailwind-nextjs-banner

Na 3 jaar is de Theo Broos Memorial Nursery School te Basse flink uit zijn jasje gegroeid. De school met 3 klaslokalen is begonnen met 120 leerlingen, nu al bezoeken dit schooljaar 200 kinderen de school. De staat van de school, het inventaris, het lesmateriaal en ook de kwaliteit van de leerkrachten doen steeds meer ouders besluiten hun kinderen naar deze school te sturen. De nauwe samenwerking met de Koba Kunda Lower Basic School een eind verderop heeft de school ook een enorme boost gegeven. Uitbreiding was dus dringend noodzakelijk, immers meer dan 60 kinderen in een klaslokaal is teveel van het goede. Nadat het besluit was genomen om fondsen te werven voor een uitbreiding, dienden zich al snel twee grote sponsors aan. Een trouwe supporter van Nyatouta uit Roosendaal en de Stichting Vrienden van Bokki uit Huijbergen. Dankzij hen kon nog voor het einde van het jaar begonnen worden met de voorbereidingen van de bouw van een nieuw schoolgebouw.

Maar liefst 4 klaslokalen en een kantoortje komen erbij. Inmiddels had de lagere school St. Marie uit Huijbergen meer dan 100 setjes tafeltjes en stoeltjes beschikbaar gesteld. In een container zijn die in december in Gambia aangekomen en vervolgens vervoerd en opgeslagen in Basse.

Maar dat is nog niet alles. Vier vrijwilligers van de Vrienden van Bokki gaan eind januari 2017 voor twee weken naar Basse om te helpen met de bouw. Ook vertegenwoordigers van Nyatouta zullen daarbij aanwezig zijn. De verwachting is, dat voor het eind van het schooljaar alle bouwactiviteiten achter de rug zullen zijn en de Theo Broos Memorial Nursery School goed is uitgerust voor de toekomst.